Logo

Lennonjohtajien työnseisauksella ei vaikutuksia lentoliikenteen sujumiseen

landing19.jpg

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys (SLJY ry) on ilmoittanut toteuttavansa työnseisauksen perjantaina 4.1.19. Työnseisaus alkaa klo 15.00 ja kestää kahden tunnin ajan, päättyen klo 17.00.

Työnseisauksella ei ole vaikutuksia lentoliikenteeseen, sillä lennonvarmistustehtävät hoidetaan työnseisauksen ajan esimiesvoimin.

Työtaistelut jatkuvat SLJY:n ilmoituksen mukaan tämän jälkeen aina torstaisin kello 13.00-15.00, kunnes neuvotteluissa päästään sopimukseen. Torstaisin tapahtuvilla työtaistelutoimilla ei myöskään ole vaikutuksia matkustajille.

-    Turvalliset, toimivat ja luotettavat lentoyhteydet ovat Suomelle ja talouselämälle välttämättömiä. ANS Finland on varautunut tekemään kaiken mahdollisen, jotta suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen toimivuudelle merkityksellisen palvelun keskeytyksetön tuotanto ja saatavuus varmistetaan kaikkina aikoina. Olemme tehneet yleisen linjan mukaisia ehdotuksia ja olleet valmiita neuvottelemaan vilpittömin mielin. Toivottavasti neuvotteluissa löydetään pian vastuullinen ratkaisu, kertoo ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus.

Taustaa

Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n ja Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry:n (SLJY) välisen lennonjohtajia koskevan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 30.11.2017. SLJY:n jäsenet ovat olleet ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa helmikuusta 2018 lukien.

Neuvotteluja uudesta sopimuksesta on käyty lokakuusta 2017 lähtien. SLJY:lle on annettu useita yleisen linjan mukaisia ratkaisuehdotuksia. Sovittelutapaamiset valtakunnansovittelijan toimistossa  aloitettiin perjantaina 28.12.2018.

Lennonjohtajia on ANS Finlandin palveluksessa yhteensä noin 290, joista noin 210 on SLJY ry:n jäseniä.

Lisätietoja neuvotteluista: www.palta.fi
Lentoliikenteen aikataulut Finavian verkkopalvelusta: www.finavia.fi.